Dünya Down Sendromu günü nedeniyle; Üniversitemiz Engelliler Danışma ve Koordinasyon Birimi, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Şehzadeler Kent Konseyi Engelli Meclisi, Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Üniversitemiz Tıp Öğrencileri Birliği (TURKMISC) işbirliğiyle düzenlenen panel,  23 Mart 2016 tarihinde MCBU Sinema Salonu'nda gerçekleştirildi.
Panele Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Arı, Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kilimcioğlu, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan ve Kent Konseyi üyeleri, Şehzadeler Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Selami Pazar, Kadın Meclisi Başkanı Seher Taydaş ve Engelli Meclisi üyeleri, MCBU Engelliler Danışma ve Koordinasyon Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Mustafa Özhan Kalaç ve Üniversitemiz Tıp Öğrencileri Birliği katıldı.
Oturum Başkanlığını Fakültemiz Tıbbi Genetik AD. Başkanı  Prof. Dr. Sırrı Çam'ın yaptığı panelde; Anadolu Down Sendromu Derneği Başkanı Dr. Mustafa Erdek, Fizyoloji AD. Başkanı  Prof. Dr. Necip Kutlu ve Tıbbı Genetik AD. Uzm. Dr. Safiye Uluçay konuşmacı olarak yer aldı.
Panelde Down sendromunun bir hastalık değil, bir farklılık olduğuna dikkat çekildi. Konuşmacılardan Anadolu Down Sendromu Derneği Başkanı Dr. Mustafa Erdek, Down sendromlu oğlunun doğumunu ve yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Erdek'in konuşması salonda duygusal anlar yaşattı.
Panelistlerin teşekkür belgeleri; Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ve  Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Zeki Arı tarafından takdim edildi. Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kilimcioğlu ve Öğr. Gör. Mustafa Özhan Kalaç tarafından, etkinliği düzenleyen kurumlara teşekkür belgesi verildi. Etkinliğin düzenlenmesinde aktif rol oynayan Üniversitemiz Tıp Öğrencileri Birliği Başkanı İsmail Efe Erci ve Feyza Turan'in teşekkür belgelerini ise, Şehzadeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Seher Taydaş ve Fehima Yener Karakaş takdim etti.

Celal Bayar Üniversitesi © 2014 | Güvenlik ve Gizlilik